علائم و تشخیص سرطان لوزالمعده بدخیم و درمان آن

ساخت وبلاگ
علائم و تشخیص سرطان لوزالمعده بدخیم و درمان آن

سرطان لوزالمعده یا سرطان پانکراس (به انگلیسی: Pancreatic cancer) زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های درون غدهٔ لوزالمعده که پشت معده قرار دارد، به صورت خارج از کنترلی شروع به تکثیر می‌کنند و یک توده تشکیل می‌دهند. این سلول‌های سرطانی توانایی حمله به دیگر بخش‌های بدن را دارند. چند نوع سرطان پانکراس وجود دارد. رایج‌ترین نوع که آدنوکارسینوم پانکراس نام دارد، %۸۵ موارد را شامل می‌شود. این آدنوکارسینوم از بخشی از پانکراس شروع می‌کنند که مسئول ساخت آنزیم‌های گوارشی است. یک تا دو مورد از میان صد مورد سرطان پانکراس تومورهای اعصاب و غدد هستند که از سلول‌های تولیدکنندهٔ هورمون پانکراس به وجود می‌آیند. در کل، میزان تهاجمی بودن این تومورها کمتر است. علائم و نشانگان رایج‌ترین نوع سرطان پانکراس شامل این موارد است: زردی پوست، درد شکم یا درد کمر، کاهش وزن بدون دلیل، کم رنگی مدفوع، ادرار تیره و بی اشتهایی. معمولاً در مراحل اولیهٔ بیمارِی، نشانگانی وجود ندارد و نشانگانی که شاخص بیماری هستند و به اندازه‌ای خاص هستند که بتوانند ما را به سرطان پانکراس مشکوک کنند، معمولاً زمانی بروز پیدا می‌کنند که بیماری به مرحلهٔ پیشرفتهٔ خود رسیده‌است. تا زمانی که سرطان پانکراس تشخیص داده شود، معمولاً بیماری به نقاط دیگر بدن نیز گسترش یافته‌است.
علائم و تشخیص سرطان لوزالمعده بدخیم و درمان آن
لوزالمعده دو وظیفه در بدن بر عهده دارد:
– آنزیم های گوارشی را می سازد که کمک به هضم غذاها (مخصوصا چربیها) در روده می کند.
– ساختن هورمون ها، از جمله: انسولین و گلوکاگون که میزان قند خون را متعادل می کنند.هنگامی که سلول های بدخیم رشد کرده و در لوزالمعده پخش می شوند،
سرطان لوزالمعده به وجود می آید.
علائم سرطان لوزالمعده

سرطان لوزالمعده به نام بیماری خاموش خوانده می شود، زیرا علائم آن در مراحل اولیه بیماری مشخص نمی شود. اما زمانی که سرطان پخش شد، در بالای شکم و پشت، درد دیده می شود.بعد از غذا خوردن و دراز کشیدن، درد بدتر می شود.دیگر علائم عبارتند از: زردی (یرقان)، ادرار تیره و مدفوع روشن، لخته خونی، سوء هاضمه، اسهال، تهوع، کاهش اشتها، کمبود وزن، خستگی، ضعف و افسردگی.سرطان پانکراس اغلب تا زمانی که به مراحل پیشرفته ی خود نرسیده باشد، غیر قابل تشخیص است. در این مراحل، درمان مشکل خواهد بود. در اکثریت قریب به اتفاق موارد، علائم سرطان پانکراس زمانی بروز می کنند که سرطان رشد و شروع به پخش شدن کرده است. از آنجا که بیش از ۹۵% از سرطان های پانکراس از نوع تومور های بدخیم درون ریز می باشند، در ابتدا علائم مربوط به این نوع توضیح داده می شود و در نهایت علائم نوع های غیر شایع تر بیان خواهد شد.
علائم و تشخیص سرطان لوزالمعده بدخیم و درمان آن
علل سرطان لوزالمعده

– سیگار : افراد سیگاری 2 تا 3 برابر غیر سیگاری ها در معرض این بیماری قرار دارند.- سن : بعد از 45 سالگی این بیماری شروع می شود.- جنسیت: بیشتر در زنان شایع است.- دیابت– پانکراتیت (التهاب لوزالمعده) مزمن- سیروز کبدی- سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان لوزالمعده- داشتن رژیم پر چرب- چاقی- عدم فعالیت بدنی.سرطان لوزالمعده به نام بیماری خاموش خوانده می شود، زیرا علائم آن در مراحل اولیه بیماری مشخص نمی شود.سرطان پانکراس به علت رشد، تقسیم، و گسترش خارج از کنترل سلول های لوزالمعده و تشکیل یک تومور بدخیم، به وجود می اید. سیگار کشیدن را می توان اصلی ترین عامل خطر ایجاد سرطان پانکراس دانست. افراد سیگاری تا دو برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری در معرض خطر ابتلا به سرطان پانکراس قرار دارند. اگر چه دیابت یک عامل خطر در ایجاد سرطان پانکراس نیست اما این دو بیماری با هم در ارتباط هستند. سن، نژاد و سابقه ی خانوادگی نیز می تواند در ایجاد سرطان پانکراس تاثیر داشته باشد.
راه های تشخیص سرطان لوزالمعده

– سونوگرافی
– سی تی اسکن
– نمونه برداری از لوزالمعده
– ام آر آی از شکم
– آزمایش خون
– بررسی عملکرد کبد
علائم و تشخیص سرطان لوزالمعده بدخیم و درمان آن
عوارض سرطان لوزالمعده

لخته خونی
افسردگی
عفونت
مشکلات کبدی
درد
کاهش وزن
درمان سرطان لوزالمعده

– جراحی : اگر سرطان پخش نشده باشد، با عمل جراحی می توان سرطان را درمان کرد. اما سرطان پانکراس وقتی تشخیص داده می شود که سلول های بدخیم پخش شده اند. اگر تومور بیش از اندازه بزرگ باشد، می توان با عمل جراحی آن را بیرون آورد.- پرتودرمانی : بعد از جراحی، پرتودرمانی نیز کمک به از بین بردن سلول های سرطانی باقیمانده می کند. پرتودرمانی به تسکین درد و مشکلات گوارشی ناشی از توده بزرگ سرطانی کمک می کند.- شیمی درمانی : هنگامیکه تومور از لوزالمعده خارج شود، شیمی درمانی استفاده می شود. شیمی درمانی، یک درمان خوب برای سرطان هایی است که پخش شده اند.- شیمی درمانی و پرتودرمانی: هنگامیکه تومور به طور کامل از بین نرفته باشد و هنوز از لوزالمعده خارج نشده باشد، از پرتودرمانی و شیمی درمانی با هم استفاده می کنند.- ایمونوتراپی (درمان بیولوژیکی): تقویت سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با بیماری ها.- تسکین دهنده درمان : این تسکین دهنده ها برای کاهش علائم و کنترل درد استفاده می شوند. هدف از این تسکین دهنده ها، بهبود کیفیت زندگی و بهبود روحیه می باشد. استفاده از آنها همراه با سایر درمان های سرطان مفید است.
جلوگیری از سرطان لوزالمعده

– سیگار را ترک کنید.
– رژیم غذایی سالم داشته باشید و از مصرف زیاد چربی بپرهیزید.
– ورزش منظم داشته باشید.
سیمور ایرانی...
ما را در سایت سیمور ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد وحدت simor بازدید : 243 تاريخ : چهارشنبه 30 خرداد 1397 ساعت: 2:27