تالاب انزلی، بزرگترین تصفیه کننده آب شیرین در گیلان

ساخت وبلاگ
تالاب انزلی, جاذبه های گردشگری گیلان
تالاب <strong>انزلی،</strong> <strong>بزرگترین</strong> <strong>تصفیه</strong> <strong>کننده</strong> آب <strong>شیرین</strong> در گیلان

تالاب انزلی یکی از ثروت های ملی و جاذبه های طبیعی ایران می باشد که با ۲۰ هزار هکتار وسعت در استان گیلان واقع شده است. این تالاب یکی از بزرگترین زیستگاه های طبیعی کشور به شمار می رود. و بسیاری از پرندگان نادر و مهاجر در این تالاب زندگی و تخم گذاری می کنند. تالاب انزلی به دلیل داشتن موقعیت جغرافیایی خاص از نظر میزان رطوبت بالا و آب با هیچ یک از تالاب های ایران قابل قیاس نیست. این تالاب ۱۱ رود اصلی و ۳۰ رود فرعی دارد. تالاب انزلی بر سر راه رودخانه هایی که به دریای خزر فرو می ریزند، قرار گرفته و نقش یک تصفیه خانه را برای آنها ایفا می کند. که از این حیث توانسته عنوان یکی از بزرگترین تالاب های آب شیرین در جهان را از آن خود کند. تالاب انزلی با داشتن زیبایی ها و مواهب طبیعی و خیره کننده خود به عنوان یک اکوسیتم آبی – طبیعی هر ساله گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می کند. ناگفته نماند وسعت تالاب انزلی در فصول مختلف سال متغیر است. در زمستان و بهار به علت بارندگی های زیاد وسعت تالاب به ۱۲۰ کیلومتر مربع نیز می رسد. که در تابستان و پاییز به ۸۰ کیلومتر کاهش می یابد.
تالاب انزلی، بزرگترین تصفیه کننده آب شیرین در گیلان

تالاب انزلی یک تالاب جوان است و طبق مطالعات کارشناسان حدود ۷۰ الی ۱۰۰ هزار سال پیش، این تالاب با رسوب گذاری مارن و ضخامت تقریبی ۴۵۰ متر در حاشیه ساحلی تشکیل شده است. این تالاب از سال ۱۳۵۴ جز تالاب های بین المللی تحت حفاظت و در فهرست تالاب های بین المللی کنوانسون رامسر به ثبت رسیده است. که با تالاب کوشیرو در پارک ملی کوشیرو شیتسوگن پیوند خواهر خواندگی دارد. تالاب انزلی دارای بیش از ۱۰۰ گونه پرنده، ۵۰ گونه ماهی، صدها گونه موجودات گیاهی اکوسیستم بی نظیری دارد که در منطقه حفاظت شده سرخانکل از آنها محافظت می شود. این تالاب عمده ترین منبع تکثیر و تولید ماهیان خاویاری در دریای خزر شناخته شده است. تالاب انزلی یکی از تالاب های ساحلی می باشد و توسط یک کانال کشتیرانی که از طریق دو موج شکن واقع در تاسیسات بندرگاه انزلی حمایت و به دریای خزر در استان مازندران متصل می باشد.

گردشگران در سفر به تالاب انزلی می توانند از تفریحات و دیدنی های بی نظیر زیر نیز بازدید کنند که در ادامه به مهم ترین آنها اشاره خواهد شد.

تماشای لاله مردابی: لاله تالابی معروف ترین گیاه در تالاب انزلی می باشد که شهرتی جهانی دارد. به همین خاطر تالاب انزلی به لاله مردابی نیز شناخته شده است. برگ های لاله مردابی مدور و قلبی شکل است که از آب بیرون می زند. و به رنگ سبز مایل به آبی با گل های درشت و گلبرگ های صورتی رنگ ضخیم دیده می شوند. این گل ها در اواخر خرداد تا اوایل تیر می رویند و تا شهریور میهمان تالاب انزلی هستند.

پرنده نگری: هر ساله پرندگان بسیاری از سمت کشور های همسایه شمالی ایران به این تالاب مهاجرت می کنند. که همین امر سبب شده تا این مکان موقعیت ایده آلی برای انجام فعالیتی به نام پرنده نگری مهیا نماید.
تالاب انزلی، بزرگترین تصفیه کننده آب شیرین در گیلان
پناهگاه حیات وحش سلکه: این پناهگاه حدود ۳۶۰ هکتار وسعت دارد که در بخش جنوبی تالاب ودر محدوده شهرستان صومعه سرا واقع شده است. سلکه یکی از تالاب های ارزشمند شمال کشور می باشد. که هر ساله میزبان پرندگان مهاجر بسیاری می باشد. این تالاب بسیار جالب و منحصر به فرد می باشد زیرا عروس غاز و قو و حتی غاز پاکوتاه در این تالاب زندگی می کند.

منطقه حفاظت شده سیاه کشیم: این منطقه در جنوب غربی تالاب و در محدوده شهرستان صومعه سرل واقع شده است. که حدود ۴۱۱۴ هکتار مساحت دارد. از گونه های گیاهای این منطقه می توان لویی، جگن، بارهنگ آبی، اسپرغان، آقطی، تراپا، لاله تالابی، نیلوفر آبی، سراتوفیلیوم، تاج ریزی، سرخاب کولی و گونه های خشک زی مانند توسکا را نام برد. همچنین پرندگانی ماند غو، غاز، اردک بلوطی، اردک تاجدار، خوتکا، کله سبز، انواع حواصیل، فیلوش، عقاب تالابی، لیل ،دلیچه، سفقرتالابی ، پرستو دریایی و کاکائی را نام برد.
تالاب انزلی، بزرگترین تصفیه کننده آب شیرین در گیلان
پناهگاه حیات وحش سرخانکل: در تالاب انزلی و در غرب سلکه، منطقه ای به نام سرخانکل وجود دارد که از پناهگاه های مهم حیات وحش ایران به شمار می رود. سرخانکل بر سر راه منطقه رویش نیلوفر آبی قرار دارد. از گونه های گیاهی این پناهگاه می توان نی، لویی، آزولا، سه کوله خیز، لاله تالابی و نی زار را نام برد.
تالاب انزلی, استان گیلان
نمای از پناهگاه حیات وحش سرخانکل

جزایر تالاب انزلی: در تالاب انزلی جزایر بسیاری وجود دارند که مهم ترین آنها عبارتند از :
تالاب انزلی، بزرگترین تصفیه کننده آب شیرین در گیلان
قلم گود بزرگ و کوچک: قلم گود جزیره ای است که در انتهای شرقی ساحل انزلی قرار دارد. و غالبا کشتی ها در آنجا لنگر می اندازند. این جزیره گذرگاه های عمیق و طولانی دارد که به شکل رودخانه می باشد. کشتی ها در این گذرگاه می توانند در نزدیکی ساحل لنگر انداختند و با اطمینان خاطر بارگیری کنند یا کالای خود را تحویل دهند. قلم گود با نی زار پوشیده شده است. در زمین خشک آن چهارپایان اهلی به چرا می روند.
میان گوده و اکبر آباد: جزیره بسیاری کوچکی است که در مجاورت قلم گوده قرار دارند.
میان پشته بزرگ و کوچک: رو به روی قلم گود جزیره طولانی به نام میان پشته قرار دارد که با جنگل و درخت پوشیده شده است. این جزیره ا متر بالاتر از سطح آب است که با وزش باد های شدید سیل زدگی ایجاد می شود. در قدیم یک انبار باروت کوبی در این جزیره قرار داشته است. که در آن آثاری از باغی به نام باغ شاه که متعلق به دوران خسرو خان است، می باشد. به جز این باغ، پنج ویلا و ۴۵ کلبه ماهیگیری دو مکان برای خشک کردن پیله و باغی به نام یوسف آباد در جزیره قرار دارد.
میان پشته کول: جزیره کوچکی در بالای میان پشته قرار دارد که با درختان کاشته شده در آن معروف شده است.
مراد گوده: این جزیره شبیه به استخر می باشد سلگاه نام دارد. اهالی محله کولیور در بندر انزلی برای شکار مرغابی به مراد گوده می روند. قسمتی از این جزیره زیر کشت رفته و کنف می دهد.
چراغ پشتان: این جزیره در ۶ کیلومتری انزلی و در شرق مراد گوده قرار گرفته است.
در تالاب انزلی تفریحات آبی و رستوران ها و کافی شاپ های بسیاری وجود دارد که با قایق سواری در میان تالاب انزلی می توانید لحظات خوشی را برای خود رقم بزنید.
منبع: http://تورکیش-تورمشهد.com/
سیمور ایرانی...
ما را در سایت سیمور ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد وحدت simor بازدید : 173 تاريخ : شنبه 8 ارديبهشت 1397 ساعت: 11:11