رستم یکی از پهلوانان مشهور تُــرک

ساخت وبلاگ
( یکی از پهلوانان مشهور تُــرک.)
ایرانیان رستم را از پهلوانان ایران میدانند.( از سیستان) سیستان یکی از قدیمی ترین مناطق جهان است و تاریخ طولانی دارد قهرمانها از آن خاک چون صفاری های و غیره بر آورده اند.
مناطقیکه باید خاک سیستان بشمار برود زیاد است.‌‌ اصلی مطلب ما در اینجا هاست...
رستم از کدام مناطق میباشند.کمی در بارهٔ شان می پردازیم؟
و در ضمن ما دو سیستان داریم یکی سیستان عام است و دیگری سیستان خاص!
در سیستان عام( سیستان ایران و افغانستان شامل میباشد.) و در سیستان خاص تنها مربوط افغانستان میباشد.(در فراه کنونی با نواحی قندهار و هلنمد شامل میشود) که مرکز آن شهر زرنج کنونی مرکز ولایت نمیروز میباشد.
مردم سیستان همان مردمی میباشند که امیر تیمور جهانگشا ( امیر تیمور صاحب قرآن) وقتیکه منحیث جهانگشای فولا دین به سیستان گذر می نمود مردان شان طوری یافت که هر کدام رستم ثانی و سهراب و افراسیاب میباشند٬ چون غرور و متانت و قار آن مردم را دید حیفش آمد که امیر تیمور با آنها بجنگد باز امر تیمور و جهت کنجکاوی و معلومات مزید بخانهٔ امیر بزرگ آنها که مهمان شده بود رفت و عجب اینکه برایشان اعمتاد کرد و حقا که آنها رعایت مهمان شانرا کردند. و امیر تیمور با آنها صلح و دوستی اعلام داشت.اگر چه شخص امیر تیمور پهلوان رستم مانند افسانوی بود و در جنگ ها بیشتر از عساکرش با دو دست شمشیر میزد در آن صورت...
..............
...
سیستان در میان تاجیکهان خالص بدخشان مخصوصاً بزبان گوراغلی گویان بشکل سیوستان گفته میشود که شاید معنی در آن نهفته باشد... و شاهان تورک سیستان و نواحی جنوبی و شرقی آن تا تورکستان چین و تورکستان جنوبی حکایات زیاد نموده است.
راویان گفته اند سیستان در حقیقت شکل تغیر یافته سگستان است که اعراب آنرا سجستان تلفظ میکنند کلمه سگستان به معنی سگ فارسی که حیوان باشد نیامیده و این کلمه در در تُرکی معنی بهتر و خوبتر را میدهد.
و کلمه سگستان را بشکل دیگر هم آورده اند که شاید درست تر باشد یعنی سگزستان که به اثر سختی تلفظ گاف با زا حرف، زا را در تلفظ حذف کرده کردند، در فرهنگ غیاث الغات در بارهٔ سگزی وچنین آمده است،
سگزی صاحب کشف نوشته است که بفتح اول و سکون کاف فارسی و زای معجمه نام کوه رستم و زبانی از هفت زبان فارسی و در سراج نوشته که سگزی بالکسر و کا فارسی و زای معجم به معنی سیستان چه سیستان را سگزستان گویند، و نوشته اند که تولد رستم در آنجا شده است.
سیستان امروزی این مناطق بعد ها ایشان مسمی گردیده است سقه ها قسمت غربی قلمرو تورکان را حفاظت و حراست می کردند و آنها را مورخان تورک بنام سقه ها یعنی حراست کننده یاد کرده اند قسمت شرقی امپراتوری تورکان را یاوچی ها یا یوچی ها حراست می کردند یاوچی ها با چینی ها افسانه رستم از زبان فردوسی زیاد شنیده شده است ولی اگر رستم در زابلستان آن مکلی که هزاران سال تورکان توکیو (تورکان آسمانی) بسر برده اند. تولد نشده باشد اینک در خانه بنی اعمام زابلی ها در سگزستان تولد شده است...؟
ادامه دارد...
یک چیز را به عرض برسانم... که در زمان رستم پهلوانی یا کُشتی گیری در ایران میشودند. و در ایران قوانین وجود داشت که تا کی تابعیت قانون ایران را کسایی قبول شان نمیکردند. و نمیتوانستد در آنجا پهلوانی بیگرد...
مثلأ یک مثال میدهم برای تان: در زمان جنگ داخلی( ۲۰- ۳۰-) سال پیش عبدالقهاری عاصی از افغانستان به طرف ایران رفت و یک در وقت جنگها و خودش شاعر بود همه گی با آن آشنای کامل دارد. زمان که در ایران رفت میخواست که با فرهنگیان همینجا شعر و شاعری خوده ادامه بیدهید ولی از طرف کشور ایران پذیرفته نشد. چرا نشد!؟؟؟
یکی دلیلش این از طرف فرهنگیان ایران یا رئیس فرهنگ ایران اجازه نداد.. و اجازه زمان با تو داده میشود که خواست قوانین ایران( ما) از تو این است که به لهجهٔ ایرانی شعر بی سراید و به لهجهٔ کلمهٔ افغانی شعر سروده نمیتوانید گفت باز از این کلمهٔ ایرانیان خوش قهار عاصی نی آمدند.
باز قهار عاصی پس به وطن خود در افغانستان برگشتند از ایران به هرات امدند در آنجا همرای فرهنگیان و شاعران هرات چند روز را سپری نمود بعدأ به کابل آمدند و پس از چند مدت باد راکت خورد شهید شدند،
..............
امروز ایرانیان رستم و بعضی شاعر بزرگ را از خود میدانند...به همین فریب دروغهای شان میخواهد فکر ذهن جوانان ما را خراب کند...
...........
...
سهراب هم کشته شدند از دست همین ایرانیان پسر پدر را در جنگ انداختند!
چرا بودن رستم سهراب به ایرانیان اصلأ به خوبشان تمام نمیشود.
اگر در تاریخ دقیق نگاه کنیم دشمنی ایران با افغانها از همین وقت آغاز شد و حالی هم ادامه دارند...
..............
نویسنده:
آقای: «جوانمرد سمنگانی
سیمور ایرانی...
ما را در سایت سیمور ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد وحدت simor بازدید : 241 تاريخ : شنبه 30 دی 1396 ساعت: 15:15