تاریخچه مواد مخدر در ایران + کارنامه درخشان ستاد مبارزه با مواد مخدر

ساخت وبلاگ
تاریخچه مواد مخدر در ایران + کارنامه درخشان ستاد مبارزه با مواد مخدر




  • دوره حکومت صفویان بر ایران؛ آغاز مصرف مواد مخدر
مصرف مواد مخدر در ایران از دورهٔ صفوی و با رواج یافتن کشت خشخاش شایع شده است.

تا زمان پادشاهی شاه طهماسب، مصرف بنگ، تریاک، و حشیش در ایران به‌عنوان یک هنجار پذیرفته شده بوده است و در میان مردم، در قهوه‌خانه‌ها و در دربار صفوی رواج داشته است. عباس یکم صفوی دست به اقداماتی برای محدود کردن مصرف تریاک در ایران زد و در ۱۰۰۵ هجری قمری فرمان ترک تریاک را صادر کرد.

با این وجود کشت خشخاش در آن زمان هم در ایران انجام می‌شده است.




  • دوره حکومت قجرها بر ایران؛ افزایش مصرف مواد مخدر
در دورهٔ قاجار تولید و مصرف مواد مخدر در ایران افزایش یافت و حکومت هم از آن حمایت می‌کرده است.
کشت خشخاش در ۱۸ استان ایران انجام می‌شده است و هفت نوع تریاک در ایران وجود داشته است. در زمان ناصرالدین میرزا قاجار اعتیاد به‌عنوان یک پدیده در ایران وجود داشته است. در همان زمان صادرات تریاک یکی از منابع درآمدهای ارزی ایران بوده است.
با وجود آن‌که در دورهٔ صفوی تریاک بیشتر به صورت خوراکی مصرف می‌شده است، تریاک‌کشی به شیوهٔ امروزی در دورهٔ قاجار شکل گرفته است.





  • دوره حکومت پهلوی ها بر ایران؛ آغاز مبارزه جدی با مواد مخدر
پس از پیروزی انقلاب مشروطه، حکومت ایران «قانون تحدید تریاک» به تصویب مجلس شورای ملی رسید؛ قانون مزبور فرصت 8 ساله ای را برای حل مشکل مصرف شبره به طور کلی و مصرف غیردارویی تریاک در نظر گرفته بود. نظامنامه تحدید ساخت و تنظیم توزیع ادویه مخدره، مقرراتی را برای تحدید توزیع مواد مخدر پیشبینی کرد و بعد از آن مقررات دیگری در این زمینه به تصویب رسید.
قانون منع کشت خشخاش و استعمال تریاک مصوب ۷/۸/۱۳۳۴، به معتادان ۶ ماه مهلت داد تا با معرفی خود به مراکزی که از طرف وزارت بهداری شاهنشاهی تعیین میشود نسبت به درمان اعتیاد خود اقدام کنند؛ و ماده ۳ قانون مزبور استعمال مواد مخدر به عنوان دارو بدون مجوز دکتر را جرم شناخت که شامل معتادان نیز میشد، و ماده ۹ لایحه قانونی راجعبه اصلاح قانون منع کشت خشخاش و استعمال تریاک مصوب ۳۱/۳/۱۳۳۸ نیز استعمال مواد مخدر بدون مجوز دکتر را جرم تلقی کرد و ماده ۲۱ نیز اخراج کارمندان معتاد از شغل را پیشبینی کرد.
همچنین ماده ۲۳ مهلت یک ساله ای را پیشبینی کرد تا چنانچه معتادان ظرف یک سال از تاریخ تصویب قانون مزبور، قبل از تعقیب خود را برای معالجه به وزارت بهداری شاهنشاهی معرفی کنند از تعقیب مصون باشند.
آیین نامه اجرائی ماده ۳ قانون کشت محدود خشخاش و صدور تریاک مصوب ۱۶ و ۲۰ شهریور ۱۳۴۸ نیز بین معتادان زیر ۶۰ سال و بالای ۶۰ سال تفکیک قائل شد و درخصوص افراد زیر ۶۰ سال مصرف مواد مخدر جز با مجوز دکتر را ممنوع اعلام کرد و برای افراد معتاد بالای ۶۰ سال کارت سهمیه پیشبینی کرد.

اگرچه زراعت خشخاش در داخل به کلی از بین رفته، ولی تریاک و انواع مواد مخدر خطرناکتر از تریاک، از کشورهای همسایه (افغانستان و پاکستان) وارد ایران می شود و در عوض طلا، پول و ارز از کشور خارج می شود. - شهاب فردوس، معاون پارلمانی دادگستری ایران سال ۱۳۳۷ روزنامه کیهان





  • دوره حکومت جمهوری اسلامی بر ایران؛ تشکیل ستاد مبارزه با مواد مخدر
پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ ایران، قوانین کیفری برای مبارزه با مواد مخدر تصویب گشت.
با اینکه قاچاق مواد مخدر در ایران، می‌تواند منجر به اعدام گردد اما از قاچاق مواد مخدر کم نشده است. حتی با اینکه معتاد بودن از لحاظ قانونی جرم است، باز هم آمار معتادان در حال افزایش است.

ماده ۲۰ لایحه قانونی تشدید مجازات مرتکبین جرائم مواد مخدر و ممنوعیت اشتغال به کار معتادان مصوب ۱۹/۳/۱۳۵۹، به معتادان شش ماه مهلت ترک اعتیاد داد؛ و ماده ۲۱ کارت های سهمیه را ابطال و ماده ۸ استعمال مواد مخدر بدون مجوز طبی را جرم شناخت.
طبق ماده ۱۵ مصوبه اصلاحی، «اعتیاد جرم است. ولی به کلیه معتادان اجازه داده میشود به مراکز درمان و آموزش پزشکی مشخص میشود مراجعه و با هزینه شخصی نسبت به درمان و بازپروری خود اقدام کنند.







  • آمار و ارقامی از اعتیاد و مواد مخدر در ایران ۱۳۹۱
فقط ۱ میلیون و ۳۲۵ هزار ایرانی معتاد هستند براساس آخرین آمار های اعلامی از سوی پلیس و ستاد مبارزه با مواد مخدر روزانه ۱۳۶۹ کیلوگرم مواد مخدر در کشور کشف شده
و در این رابطه هر ساعت به طور میانگین ۲۷ پرونده در رابطه با معتادان خطرناک و قاچاقچیان در نیروی انتظامی تشکیل می شود.

هر ساعت ۳۰ فروشنده و معتاد در ایران دستگیر میشوند.

قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت ما از کشف در کشور، سال ۱۳۹۱ فقط ۵۰۰ تن مواد مخدر کشف کردیم.

استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان رکورد دار قاچاق مواد مخدر به کشور هستن






آمار و ارقامی از اعتیاد و مواد مخدر در ایران ۱۳۹۶
پیش از این آمار رسمی ستاد مبارزه با موادمخدر در خصوص تعداد معتادان کشور یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفربود که در حال حاضر این آمار به ۲ میلیون و ۸۰۸ هزار نفر مصرف کننده مستمر مواد مخدر در کشور رسیده است.



  • در حقیقت ۱۰ میلیون ایرانی درگیر اعتیاد هستند
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: خسارت ناشی از اعتیاد در کشور بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان در سال یعنی معادل کل بودجه سلامت کشور است. به گزارش مهر، رسول خضری در افتتاحیه هفتمین کنگره دانش اعتیاد اظهار داشت:‌ انجمن‌های صنفی برای حوزه اعتیاد جوابگو نیست و باید انجمن‌های علمی تشکیل شود.
وی افزود: در هیچ کجای دنیا نوشته نشده که در درمان روانگردان‌ها باید مثل اعتیاد سنتی عمل کرد و ما باید تمام تلاش خود را برای پژوهش در درمان روان‌گردان‌ها به کار گیریم.
خضری گفت: در دنیا 20 نوع الگوی درمان اعتیاد داریم که 80 درصد این الگوها مبتنی بر بر روان‌درمانی و حمایت اجتماعی است.
اعتیاد حداقل 10 میلیون نفر از مردم کشور را درگیر کرده که پیشگیری از اعتیاد کار تخصصی وزارت بهداشت است و باید به این نهاد واگذار شود.










  • از بازار مواد مخدر چه خبر؟
پرویز افشار معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر
درخصوص مواد مصرفی معتادان گفت:
تریاک با ۶۶.۸ درصد، ماری جوآنا و مشتقات آن شامل ماری گل، گراس، علف با ۱۱.۹ درصد، کراک افغانی و هروئین ۱۰.۶ و شیشه ۸.۱ درصد نحوه شیوع مصرف مواد مخدر در میان ٢ میلیون و ۸۰۸ هزار نفر مصرف کننده مستمر مواد مخدر در کشور است که با توجه به این آمار، مصرف تریاک همچنان در صدر مواد مخدر بوده و مصرف شیشه افت قابل توجه ای داشته است.




  • انواع مواد مخدر را در بازار بین المللی به چه قیمتی میتوان خرید؟ (2016)
سردار اسدالله هادی‌نژاد با اشاره به افزایش قیمت تریاک در کشور افعانستان در سال 2016 میلادی گفت: با توجه به میانگین قیمت موادمخدر تولید شده در افغانستان، شاهد افزایش قیمت تریاک و هروئین در این کشور هستیم که افزایش قیمت‌های این دو ماده در سال 2016 به دلیل ارتقاء کیفیت محصولات و گسترش بازار مواد مخدر Drugs افغانستان است.
معاون مقابله با عرضه ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: در حال حاضر آمارهای به دست آمده حاکی از افزایش 19 درصدی قیمت تریاک خشک در کشور افغانستان است که بر اساس گزارش‌ها، قیمت هر کیلوگرم تریاک خشک در مزرعه، 188 دلار است که 18 درصد رشد داشته و قیمت تریاک خشک که توسط تاجران این مواد در افغانستان خرید و فروش می‌شود، 200 دلار است.
وی افزود: همچنین بر اساس برآوردهای انجام شده، قیمت میانگین هر کیلوگرم تریاک تازه، 166 دلار است که این رقم، رشد 22 درصدی قیمت تریاک تازه را نشان می‌دهد.
هادی نژاد با اشاره به افزایش قیمت هروئین نیز گفت: در گزارش‌های به دست آمده از آخرین تغییرات قیمت مواد مخدر در سال 2016 میلادی، قیمت هر کیلوگرم هروئین مرغوب با بالاترین کیفیت 3343 دلار است که به نسبت مدت مشابه قبل، 4 درصد رشد داشته است.
وی افزود: همچنین قیمت میانگین هروئین با کیفیت متوسط نیز از قرار هر کیلوگرم، 2414 دلار در کشور افغانستان معامله می‌شود.






  • قیمت مواد مخدر در بازار داخلی و جهانی چقدر است؟ (2017)
سردار زاهدیان گفت: در سال های اخیر سن اعتیاد به مواد مخدر به 20 سال کاهش یافته است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ادامه داد :در تهران افراد می توانند ظرف 5 تا 10 دقیقه به مواد مخدر مورد نظر خود دست یابند.
وی با اشاره به تغییر قیمت هروئین در ایران و خارج از مرزها افزود:قیمت یک گرم هروئین در افغانستان به عنوان مرکز تولیدش 2 دلار، در ایران 22 دلار و در اروپا 650 دلار است.
وی با اشاره به افغانستان به عنوان منشاء تولید مواد مخدر تاکید کرد: امسال حدود 4500 تن تریاک در افغانستان تولید شده است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در خصوص قیمت مواد مخدر صنعتی خاطرنشان کرد: قیمت شیشه بین 28 تا 40 میلیون تومان است.
  • مبارزه با مواد مخدر با شیوه ای مشابه حکومت پهلوی
قانونی کردن مواد مخدرِ غیر صنعتی، یک راه‌حل برای کنترل مصرف مواد مخدر در ایران است. به این معنی که فروش مواد مخدر به هر شخص، به میزان معینی محدود گردد.

در همایشی که درباره اعتیاد در تهران برگزار شد، "سعید صفاتیان"، یک مقام برجسته ایرانی و رئیس ‌کارگروه کاهش تقاضای مواد مخدر در مجمع تشخیص مصلحت نظام پیشنهادی جایگزین برای تغییر قوانین مواد مخدر در ایران ارایه کرد که می تواند جایگزینی مناسب برای سیاست و قوانین کنونی مبارزه با مواد مخدر در ایران باشد.از جمله این پیشنهادهای جدید او شامل قانونی کردن محدود مصرف تریاک و حشیش است.




تاریخچه
http://www.asriran.com/fa/news/426494
دستگیری هر ساعت 30 فروشنده و معتاد/ تشکیل 27 پرونده مواد مخدر در هر ساعت - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency
۲ میلیون و ۸۰۸ هزار نفر معتاد در ایران/ مصرف تریاک همچنان در صدر
http://tn.ai/1289694
پلیس: قیمت شیشه بین 28 تا 40 میلیون تومان/ در تهران افراد می توانند 5 تا 10 دقیقه به مواد مخدر دست یابند
۱۰ میلیون ایرانی درگیر اعتیاد هستند

سیمور ایرانی...
ما را در سایت سیمور ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد وحدت simor بازدید : 121 تاريخ : سه شنبه 6 تير 1396 ساعت: 20:45