تعریف کامل بلوغ در نوجوانان و حواشی آن

ساخت وبلاگ
بلوغ در نوجوانان از نظر تعریف به مجموع تغییرات جسمی، روحی و روانی و عقلانی که کودک را شبیه یک آدم بزرگسال می کند، بلوغ (puberg) گفته میشود. بنابراین بلوغ در نوجوانان دارای سه جنبهٔ جسمانی، روحی روانی و عقلانی است.


بلوغ در نوجوانان از نظر جسمی (جنسی):



آنچه که معمولاً از آن به عنوان بلوغ نام برده می شود، همین جنبه فیزیکی آن است و به مجموع تغییرات رشدی جسمانی که شخصی را شبیه یک آدم بزرگسال می کند و قدرت بچه دار شدن (توان باروری) به وی میدهد، اطلاق می شود. سن متوسط شروع این مرحله از بلوغ در دختران (شروع عادت ماهانه) ۹ سالگی و در پسران (انزال) ۱۳ سالگی است.


بلوغ در نوجوانان از نظرروحی روانی (عاطفی):


روان آدمی مقوله ای بسیار پیچیده و وسیع است و نمی توان تعریف دقیق و مشخصی برای بلوغ عاطفی ارائه نمود. اما در کل، هرگاه شخصی از حالت خودمحوری و خودپسندی دوران کودکی خارج شود و برای خود و دیگران حق و احترام قایل شود وردر تصمیم گیری ها قائم به ذات و مستقل باشد و قادر به کنترل احساسات و عواطف خود باشد (غلبهٔ عقل و منطق بر نفس و احساس) می توان چنین تصور نمود که شخصی به بلوغ عاطفی رسیده است.


فرهنگ خانواده و جامعه، میزان آگاهی و مجموع تجربیات شخصی در رسیدن به بلوغ عاطفی نقش بسیار زیادی دارند و نمی توان برای آن محدودهٔ سنی خاصی در نظر گرفت. ممکن است برخی تا دوران پیری نیز همچون یک بچهٔ چهارساله باشند و برعکس، نوجوانی در همان مراحل اولیه به بلوغ روحی روانی برسد.



بلوغ عقلانی (ادراکی):



از آنجائیکه تکامل عقلانی و فکری مرز مشخص و خاصی نداشته و پایانی نیز ندارد و دائماً در حال تغییر و تکامل است، لذا تعریف دقیق در مورد آن نمی توان داد. اما در کل، زمانی که شخص توانایی شناخت واقعیت و افتراق از رؤیا و خیال را داشته باشد و قادر به تجزیه و تحلیل مسائل با هم باشد و بتواند نتیجه گیری منطقی کند، میتوان گفت وی به بلوغ فکری رسیده است.


منبع: www.netsalamat.com
سیمور ایرانی...
ما را در سایت سیمور ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نوجوانان, نویسنده : محمد وحدت simor بازدید : 157 تاريخ : شنبه 13 آبان 1396 ساعت: 22:32