هیچ قرص سحرآمیزی برای کاهش وزن وجود ندارد

ساخت وبلاگ
هیچ قرص و اکسیر سحرآمیزی برای کاهش وزن وجود ندارد. برای کاهش وزن یا باید کمتر بخورید یا بیشتر ورزش کنید یا هر دو. قرصهای لاغری باید در کنار برنامه غذایی و ورزش استفاده شوند نه به جای آنها. قرصهای لاغری اثرات جانبی دارند و نباید بدون تجویز پزشکتان از آنها استفاده کنید. داروهای کاهش وزن برای عموم مناسب نیستند و نباید به صورت بلند مدت استفاده شوند.


داروهای کاهش وزن از طریق کنترل اشتها، افزایش احساس سیری یا تغییر در جذب چربی غذایی که می خورید عمل کرده و باعث کاهش وزن می شوند.
قرصهایی که از طریق کنترل اشتها و حس سیری عمل می کنند بر روی ترکیبات شیمیایی مغز اثر می گذارند. این قرصها باعث می شوند شما کمتر احساس گرسنگی کنید و به این ترتیب به شما در حفظ رژیم غذایی کم کالری کمک می کنند.
عوارض جانبی عبارتند از خشکی دهان، بی خوابی، اضطراب و افزایش ضربان قلب و فشار خون.
داروهایی نیز که جذب چربی را تغییر می دهد اشتها را کاهش نمی دهند، ولی تا حدود ۳۰ درصد جلو جذب کالری دریافتی از چربی هایی که می خورید را می گیرند.
چربی از راه مدفوع دفع می شود و باعث بروز عوارض جانبی ای به صورت مدفوع روغنی یا رقیق و گازهای دستگاه گوارش می شود.
در این زمینه تحقیقات بسیار زیادی انجام شده که ماحصل تمام آنها داروهای متعددی است که از چهل سال پیش وارد بازار شده اند اما متاسفانه اثر هیچ یک پایدار نیست و مصرف آنها به دلیل عوارضی که داشته اند، ممنوع شده است.
سازمان غذا و داروی آمریکا (fda) که یک مرکز معتبر از نظر تایید ایمنی و بی خطر بودن فرآورده های عرضه شده در زمینه پزشکی است، فقط ۲ دارو را در ابتدا تایید کرد که بعد یکی از این داروها از فهرست تایید حذف شد. داروی اول با نام عمومی «سیبوترامین» و با نام تجاری «مریدیا» یا «ردوکتیل» بود که در کشور ما هم برای دوره کوتاهی تولید شد. این دارو کاهنده اشتها بود. داروی دوم، مهارکننده جذب چربی در روده به نام «اورلیستات» است که آن هم با نام های تجاری مختلف از جمله «زنیکال» و «ونوستات» در داخل و خارج از کشور تولید می شود.
اما «سیبوترامین» عوارض بسیاری برای سیستم قلبی عروقی دارد و احتمال مرگ بر اثر ناراحتی های قلبی عروقی را افزایش می دهد.
داروهایی که در عطاری ها به فروش می رسند یا در ماهواره تبلیغ می شوند، ترکیب مشخصی ندارند و اثربخشی آنها به اثبات نرسیده و حتی طبق مطالعه بسیاری از آنها حاوی دوز بالای سیبوترامین هستند که عوارض قلبی بسیار زیادی در پی دارد. برخی نیز ترکیب های مت‌امفتامین دارند و وابستگی می آورند. تنها دارویی که در درازمدت می توان مصرف کرد، اورلیستات است که نسل دوم آن با دوز ۶۰ میلی گرم وارد بازار شده است.
پزشکان بدون مرز
سیمور ایرانی...
ما را در سایت سیمور ایرانی دنبال می کنید

برچسب : سحرآمیزی, نویسنده : محمد وحدت simor بازدید : 86 تاريخ : يکشنبه 23 مهر 1396 ساعت: 11:19