آیا واقعا بچه های نسل جدید باهوش تر از نسل های قبلی هستند؟

ساخت وبلاگ
نسل آی جین. نسل هزاره سوم، نسل هوشمند، نسلی که با تلفن همراه هوشمند و اینترنت متولد شده است. نسل هزار سوم و بچه های نسل جدید باهوش ترین نسل روی کره زمین تا به امروز به دلیل هوش زیاد خود فرمول شکاف نسل ها را بر هم زده و آن را به هم پوشانی نسل ها تبدیل کرده است. نسلی که به ما یاد می دهد یا باید همیشه در حال یادگرفتن و پیشرفت باشیم یا هر چه زودتر از گردونه زندگی خارج شویم.
دهه چهلی ها معمولا همراه بودند، فداکار و مشارکت پذیر، دهه پنجاهی ها تحمل کننده های خوبی بودند و تقریبا با هر چیزی کنار می آمدند، دهه شصتی ها پر انرژی بودند و یاد گرفتند در برابر نسل قبلی بایستند و حق خود را طلب کنند. دهه هفتادی ها سرکش شدند، دهه هشتادی ها تقریبا رها و حالا که نوبت به دهه نودی ها و بچه های نسل جدید رسیده به نظر می رسد خیلی بیشتر از سن شان می دانند طوری که تقریبا والدین در برابر آن ها احساس ناتوانی می کنند.

اختلاف یا شکاف نسل ها که به تفاوت های دو نسل پشت سر هم معمولا با فاصله زمانی ۲۵ ساله بوجود می آید یک امر بسیار طبیعی است. ربطی هم به فرهنگ شرقی یا غربی ندارد. زمانی که ما در کشمکش با ورود بچه های نسل جدید بعد از انقلاب یعنی دهه شصتی ها به جامعه بودیم یک معلم انگلیسی می گفت چه قدر بچه های ایران خوب هستند. ما در انگلستان حتی بچه های دبستانی را نمی توانیم کنترل کنیم.

این همه تغییر بین نسل ها از کجا می آید؟ آیا راهی وجود دارد تا بتوانیم یک راه ارتباطی بین دو نسل پیدا کنیم؟ آیا بچه های نسل جدید باهوش تر هستند؟ در نت نوشت امروز بخوانید.



بچه های امروز سرکش و غیرقابل کنترل هستند؟
بچه های امروزی یا بچه های نسل جدید بخصوص دهه اخیر تا چشم خود را باز کرده اند تلفن همراه، ماهواره و اینترنت و شبکه های اجتماعی جزء جدایی ناپذیر زندگی و حتی آموزش و پرورش شان شده است. در واقع بچه های امروز با وسایل ارتباطاتی هوشمند امروز متولد می شوند. بسیاری از نوجوانان امروزی مخالفانی هستند که حتی نام نسل Z را برخود گذاشته اند. آخرین حرف الفبای زبان انگلیسی که در یونانی هم معنای زنده همیشه جاوید می دهد. یا به قول خودشان اند end. آیا باید آن ها را iGen یا نسل هزاره سوم بنامیم یا نمونه ای جدید که دیگر حتی برده شبکه های اجتماعی نیست و تقریبا با هر چیزی مخالفت خود را نشان می دهد.

بعد از حادثه تیراندازی در مدرسه استومن داگلاس در ایالت فلوریدا اما گونزالز دختری ۱۸ ساله با موی سر تراشیده، شلوار جین پاره می پوشد و با هشتک NeverAgain# (دوباره هرگز) عضو جنبش منع قانونی اسلحه در ایالت متحده آمریکا شده است که جمهوری خواهان را به چالش می طلبد. یا نوئمی وادلر Noemi Wadler یازده ساله که با گفته اش روی آنتن زنده تلویزیون «یک دختر امروزی آمریکایی – آفریقایی داستانشان تیتر صفحه اول روزنامه ها نیست» به یکی از چهره های معروف این نسل مشهور شده است. یا دیوید هوگ David Hogg دانش آموز دیگری از مدرسه داگلاس فلوریدا است که بارها با سیاستمداران محلی پس از حمله مسلحانه در مدرسه درگیر شده و بال و پر آن ها را ریخته است.

آیا باید آن ها را سرکش و افسارگسیخته نامید یا اعتقاد داشت این کودکان وبچه های نسل جدید با روش خودشان اعتراض می کنند. جولی لیتکوت هایمز Julie Lythcott-Haims نویسنده کتاب «چگونه یک بزرگسال تربیت کنیم؟» اعتقاد دارد هر چند وسایل ارتباط جمعی تاثیرات مفیدی داشته ولی استفاده مداوم از آن ها و عدم تعامل اجتماعی مستقیم آثار مخرب خود را در نوجوانان دارد نشان می دهد.

لیزا دامور Lisa Damour روانشناس نیز می گوید هر چند شیفته چنین تغییرات شگرفی در نسل جدید شده است ولی وقتش است بدانیم نسل جدید نسل متفاوتی است. به عقیده او نسل امروز صریح صحبت می کند، واضح و روشن پیامش را بیان و در سخت ترین شرایط بسیار خونسرد رفتار می کند.

بچه های نسل جدید باهوش تر هستند؟
بچه های نسل جدید که امروز در سراسر جهان به آی جین iGen معروف است که شاید بتوانیم به دلیل استفاده از اینترنت و تلفن های هوشمند معادل آی جین را نسل هوشمند بنامیم، از زمانی که به دنیا می آید در معرض انواع و اقسام اطلاعات قرار دارد. نسل هزاره سوم با اینترنت و تلفن هوشمند متولد شده است، خوب می داند چگونه از خودش مراقبت و از حقش دفاع کند.

آمارهای جدید نشان می دهد حاملگی در دختران نوجوان، استفاده از الکل و سیگار، تصادفات رانندگی در جوامعی مثل آمریکا بین ۳۰ تا ۶۰ درصد نسبت به دهه ۷۰ میلادی کاهش نشان می دهد. آمارهای بررسی شده بین سال های ۱۹۷۶ تا ۲۰۱۶ در آمریکا نشان می دهد رفتارهای پرخطر جنسی و تصادفات ناشی از استفاده الکل در نسل امروز کاهش چشمگیری داشته است. یکی دیگر از ویژگی های نسل جدید این است که دیرتر مشغول به کار و ترک خانواده و شروع زندگی مستقل می شوند. هر چند آن ها مثل نسل های پیش از خود شاد نیستند و آمار خودکشی در نسل امروز نسبت به نسل های قبلی افزایش نشان می دهد. در عین حال نسل جدید بودن در اتاقش و کارکردن با تلفن همراه را با بودن در یک مهمانی ترجیح می دهد. در واقع نسل امروز بودن با تلفن همراهش را به هر چیزی دیگری ترجیح می دهد.

همین مساله باعث شد تا یونیسف تحقیقی را در مورد استفاده از تلفن های هوشمند انجام دهد. مطالعات که در دسامبر ۲۰۱۷ به طور رسمی منتشر شد اعلام کرد که استفاده معمول – یعنی نه زیاد نه کم – نه تنها تاثیر منفی بر رشد فکری کودکان و نوجوانان ندارد بلکه آن ها را باهوش تر می کند.

همه محققان، روان شناسان و جامعه شناسان متفق القول اعتقاد دارند نسل امروز نسل باهوش تری نسبت به نسل های پیشین است. آن ها خیلی خوب قوانین را می فهمند، شرایط را خیلی خوب تجزیه تحلیل می کنند، هنگام مکالمه و بحث و اظهار نظر با بزرگسالان کم نمی آورند، در صورتی که به فرد بزرگتر از خودشان اعتماد کنند به خوبی با او کنار می آیند و تعامل اجتماعی برقرار می کنند. آن ها با اینترنت و تلفن هوشمند کارهای خارق العاده ای انجام می دهند. تقریبا هر چیزی را با اینترنت تلفن همراه شان جست و جو می کنند و اطلاعات دقیقی نسبت به آن دارند.

در صورتی که آنان را خوب درک کنیم می توانیم بگوییم امروز نمی توان از شکاف نسل ها که باید از هم پوشانی نسل ها صحبت کرد. نسل امروز در جامعه آمریکا برخلاف اجداد خود که نژاد پرستی را رواج می داد، به این آگاهی رسیده است که ورود یک سیاه پوست را به کاخ سفید یک امر بدیهی و یک حق طبیعی بداند.

چه باید بکنیم؟
والدین کودکان و نوجوانان و بچه های نسل جدید باید نسل امروز را همان گونه که هست قبول کنند. از او بخواهند مسئولیت کارها و تصمیم گیری هایش را به عهده گیرد. با او گفت و گو داشته باشند. آن ها را در کارها و مشورت های خانوادگی حتی از سنین کم مشارکت دهند. نسل امروز با سرعت و قدرت به پیش می رود و والدین باید آموزش های لازم را ببینند تا از آنها عقب نیفتند. چرا که نسل امروز آن قدر توانایی دارد در حالی که تلفن همراه هوشمند در دستش است به بزرگسالان یاد بدهد چه کنند و چه نکنند. در واقع نسل امروز نسلی فوق العاده و باهوش ترین نسل بشر تا به امروز بر روی کره زمین است. والدین امروزی تنها نباید به فکر تربیت فرزندان خود باشند بلکه باید همراه با فززند خود بزرگ شوند.

نسل امروز آنقدر باهوش است که شکاف بین نسل ها را از بین برده و بزرگسالان جامعه را که نتوانند پا به پای آن ها یاد بگیرند، خود را تربیت کنند و درک بهتری از زندگی داشته باشند به راحتی پشت سر می گذارد. نسل امروز به ما می آموزد تا آخرین لحظه عمر باید در فکر آموزش و پرورش خود باشیم در غیر این صورت سریع تر کهنه شده از گردونه زندگی خارج می شویم و در موزه جای می گیریم.

منبع:

nytimes.com
سیمور ایرانی...
ما را در سایت سیمور ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد وحدت simor بازدید : 239 تاريخ : سه شنبه 28 فروردين 1397 ساعت: 1:41