کاربرد و مزیت های استفاده از فیلتر هپا در صنعت نظافت

ساخت وبلاگ
فیلتر هپا از بافته شدن به‌صورت نامنظم و کاملاً تصادفی (Random) الیاف فایبرگلاس، پوشال یا حصیر و فشردن آن‌ها ساخته می‌شود. قطر این الیاف بین ۰٫۵ تا دو میکرون است. سه عامل اصلی مؤثر در جذب ذرات توسط فیلتر هپا شامل موارد زیر می‌شوند:

۱-قطر الیاف تشکیل‌دهنده فیلتر
۲- ضخامت کلی فیلتر
۳- سرعت عبور هوا از سطح فیلتر

<strong><a title='کاربرد' target=_blank href=کاربرد و مزیت های استفاده از فیلتر هپا در صنعت نظافت" />

تعریف ساده‌ای از ساختار و عملکرد فیلتر هپا (HEPA)
یک نوع فیلتر از جنس مواد پلیمری و الیاف ویژه که منافذ بسیار ریزی داشته و ذرات معلق بالاتر از ۰٫۰۳ میکرون به هیچ وجه قادر به عبور از این منافذ نیستند.

اما اگر یک ورق یا لایه از فیلتر هپا در یک دستگاه قرار گیرد، به دلیل سطح تماس بسیار کم، میزان هوای تصفیه‌ شده بسیار ناچیز می‌شود و همچنین منافذ خیلی زود به‌وسیله گردوخاک مسدود می‌شوند و می‌بایست فیلتر را تعویض نمود.

فضای باز بین الیاف‌های تشکیل‌دهنده فیلتر هپا تا ۰٫۳ میکرون است و برخلاف تصور عمومی عملکرد جذب ذرات توسط فیلتر هپا مانند الک کردن یا غربال کردن نیست. ذرات معلق به‌صورت شناور با جریان هوا با عبور از فیلتر در لابه‌لای لایه‌های فیلتر هپا به دام می‌افتند و جریان هوا با انعطافی که دارد از میان شبکه فیلتر عبور می‌کند. برخلاف فیلترهای Membrane (پرده‌ای، غشایی، ممبران) که مانند یک الک در یک‌ لایه، ذرات معلق را به دام می‌اندازد، فیلتر هپا ذرات را در لایه‌های متعدد و مختلف خود نگه‌داشته و خیلی دیرتر مسدود می‌شود و مانع عبور جریان هوای سالم هم نمی‌شود.

هدف استفاده از فیلتر هپا جذب ذرات فوق‌العاده ریز آلاینده است و طراحی آن به‌نوعی است که با سه روش هم‌زمان به این هدف دست پیدا می‌کند.

پر کاربرد ترین فیلتر برای انواع جاروبرقی ها
جاروبرقی ها تجهیزات نظافتی کارآمدی بوده که جهت جمع آوری و انتقال مواد به حساب استفاده می شوند. یکی از بخش های مهم جاروبرقی ها، سیستم فیلتراسیون می باشد. این بخش از دستگاه وظیفه به دام انداختن ذرات ریز و جلوگیری از بازگشت آن ها به محیط را بر عهده دارد. معمولا در ساختار جاروبرقی بخصوص جاروبرقی صنعتی ، در کنار فیلتر اصلی، یک فیلتر ایمنی یا ثانویه نصب می گردد. فیلتر هپا یکی از پر کاربرد ترین فیلتر های ایمنی مورد استفاده در دستگاه های مکنده صنعتی می باشد.

پر استفاده ترین و رایج ترین نوع فیلتر هپا
بیشتر فیلتر های هپا در ساختار کارتریجی طراحی و ساخته می شوند.
این نوع فیلتر ها در ساختار جاروبرقی های صنعتی بزرگ و دائم کار یافت می شوند و توانایی به دام انداختن ذرات ریز به کوچکی ۰٫۰۳ میکرون را دارند. فیلتر هپا کارتریجی ، برای جمع آوری ذرات بسیار ریز مناسب بوده و موجب افزایش سطح بهداشت و ایمنی محیط می گردد. این فیلترها رسانا بوده و به منظور جذب ذرات چسبنده دارای پوششی از جنس تفلن هستند.

نگهداری از فیلتر هپا، فاکتور مهم
به منظور حفظ اثربخشی فیلتر ها از جمله فیلتر هپا، می بایست از آن به طریق مناسب نگهداری نمود. نظافت مستمر و تعویض آن بر طبق استاندارد های تولید کننده فیلتر در این زمینه می بایست مد نظر قرار گیرد. درصورتیکه نظافت فیلتر به موقع صورت نگیرد، سطح آن دچار گرفتگی شده و قدرت مکش دستگاه جاروبرقی کاهش می یابد، همچنین در این مواقع به موتور جاروبرقی نیز آسیب وارد می شود. استفاده از پیش فیلتر های کربنی می تواند با حذف ذرات بزرگتر تا حدی از گرفتگی فیلتر هپا جلوگیری نماید.

رده بندی و انواع مختلف هپا بر اساس کیفیت فیلتراسیون
برای اینکه یک فیلتر در رده هپا قرار گیرد باید بتواند ذراتی به کوچکی ۳ میکرون را جذب کند. پایین‌ترین رده هپا که به HEPA10 یا H10 معروف است می‌تواند ۸۵% ذرات را فیلتر نماید. بالاترین رده هپا هم H14 است که تا ۹۹٫۹۹۵% ذرات را جذب می‌کند؛ بنابراین رده‌های فیلتر هپا بر اساس قدرت فیلتراسیون آن‌ها است.
سیمور ایرانی...
ما را در سایت سیمور ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد وحدت simor بازدید : 149 تاريخ : دوشنبه 30 بهمن 1396 ساعت: 18:46