بررسی خواص زهر عقرب در درمان بیماری ها

ساخت وبلاگ
عقرب ها یا کژدم ها یکی از گونه های بندپایان هستند که در دسته عنکبوتیان قرار می گیرند. این جانوران از گذشته تا به امروز مورد توجه انسان ها بوده اند و همیشه ترسی عمیق نسبت به آنها وجود داشته است. یکی از مهم ترین دلایل این ترس ظاهر نسبتا عجیب عقرب ها و زهر موجود در دمشان می باشد. البته همیشه در مورد زهر عقرب اغراق شده است. جالب است بدانید از میان 1500 گونه عقرب تنها 20 موردشان زهری سمی و کشنده دارند. با این حال زهر عقرب به همان اندازه می تواند کشنده باشد، شفا بخش نیز است. شاید باورش سخت باشد ولی از خواص زهر عقرب می توان برای درمان بیماری های لاعلاج استفاده کرد.





<a href=بررسی خواص زهر عقرب در درمان بیماری ها" />




خواص زهر عقرب در تاریخ

چند سالی می شود که دانشمندان تمام تلاش خود را می کنند تا از پروتئین های زهر عقرب برای درمان بیماری ها استفاده کنند ولی 4500 سال پیش مصری ها به این مهم دست پیدا کرده بودند. بر اساس کتیبه های به دست آمد از میان هرم گیزا یا خوفو، مصری ها از زهر عقرب برای درمان بیماری لاعلاج فرعون ورنر استفاده کرده بودند. در مصر باستان ایزد بانویی به اسم سرکت وجود دارد که یکی از نگهبانان چهار دروازه زرین می باشد. سرکت الهه باروری و جهان مردگان است. در تمام نقاشی ها و سگ نوشته هایی که از او به دست آمده است، ظاهری مانند عقرب دارد و بیشتر کتیبه ها نیز این امر را تایید می کنند. پزشک معروف مصری به اسم هاموتس در نوشته های خود قید کرده است که: “سکرت از برای درمان سخت ترین پلیدی ها، زهر خویش را نثار بندگان می کند.” نوشته مزبور باعث شده است تا دانشمندان باور داشته باشند استفاده از خواص زهر عقرب در مصر به دلیل اعتقاد به ایزد بانو سکرت می باشد.



مواد تشکیل دهنده زهر عقرب

سال ها از زمان مصری ها گذشته است و کمتر از یک دهه می شود که دانشمندان متوجه خواص زهر عقرب شده اند. آنها کشف کرده اند که در میان زهر این موجود پروتئینی به اسم پپتید وجود دارد که دارای ساختاری پیچیده است. هر یک از گونه های عقرب دارای ساختار پروتئینی مخصوص خود هستند و این بدان معنی است که 1500 نوع مختلف از این پروتئین وجود دارد و تا به امروز تنها نیمی از آنها بررسی شده است. این پروتئین ها عامل اصلی صدمه وارد کردن به سلول ها می باشند و می توانند باعث از بین فتن یا فلج کردن آنها شوند.




بررسی خواص زهر عقرب در درمان بیماری ها




بررسی خواص زهر عقرب

کشاورزی: در کنار بررسی پروتئین های زهر عقرب، عده ای هم در جستجوی راه هایی برای استفاده از این سموم در جهت خدمت بیشتر به بشر هستند. ساده ترین خاصیت این زهر ها استفاده در موارد کشاورزی است. این سموم یکی از بهترین آفت کش ها است. استفاده از زهر عقرب برای دفع آفت ها چند فایده دارد که از میان مهم ترین آنها می توان به تجزیه پذیر بودن انها توسط خاک اشاره کرد. همان طور که می دانید استفاده از سموم صنعتی باعث می شود تا خاک پس از سال ها خاصیت خود را از دست بدهد و اصطلاحا به خاک مرده تبدیل شود. چرا که سموم صنعتی به هیچ عنوان تجزیه پذیر نمی باشند.

درمان سرطان: از زهر عقرب می توان برای نمایان کردن سلول های سرطانی نیز استفاده کرد. تحقیقاتی که در سال 2013 انجام شده نشان می دهد که اگر زهر عقرب به دستگاه رنگ آمیزی تومور متصل شود، به دلیل اینکه خاصیت فلورسنت دارد می تواند رنگ تومور های سرطانی را به وضوح نشان بدهد.

پیوند ها: زمانی که عضو جدید را به بدن پیوند می زنند، امکانش خیلی زیاد است که بدن آن عضو را نپذیرد و شروع به نابود سازی بافت ها بکند. با استفاده از زهر عقرب می توان این مشکل را نیز از بین برد. چند سالی است که از زهر عقرب یا نسخه سنتز شده آن در ساخت دارو های ایمنی بدن استفاده می شود.

درمان آرتریت: راهبان بودایی که در صخره های بلند چین زندگی می کنند همیشه دارای سلامت بدنی بسیار خوبی هستند و به گفته خودشان هیچگاه دچار درد عضلات نمی شوند. سال ها راز این راهبان مخفی مانده بود تا اینکه در سال 2010 یکی از آنها ادعا کرد که هر ماه به عقرب ها اجازه می دهند تا آنها را نیش بزنند. تحقیقات در مورد خواص زهر عقرب نشان می دهد که این ماده می تواند به درمان بسیاری از بیماری های غصلانی و مفصلی مانند آرتریت ها کمک کند.

درمان مالاریا: اگر شما لیست مرگبارترین جانوران بر روی کره زمین را بخوانید احتمالا از دیدن نام پشه در صدر این لیست جا می خورید. پشه ها هر ساله 100 برابر تمام کشته های حملات حیوانات درنده، قربانی می گیرند. مالاریا به طور میانگین در سال 5 میلیون نفر را از پا در می آورد. خوشبختانه آزمایشات اخیر ثابت کرده است که زهر عقرب قابلیت مبارزه با این بیماری را دارد و می تواند از پیشرفت آن جلوگیری کند.


بررسی خواص زهر عقرب در درمان بیماری ها




پرورش عقرب

یکی از مشاغل پر درامد که می تواند باعث اشتغال زایی جوانان مناطق کویری شود پرورش عقرب می باشد. زهر این جانور بسیار گران است به طوری که اگر زهر به دست آمده خالص باشد، گرمی 9 میلیون تومان به فروش می رسد. عقرب ها سرعت تاکثیر بالایی دارند و به همین دلیل پرورش انها می تواند سود دهی بسیار بالایی داشته باشد. دمای مناسب برای پرورش عقرب بین 21 تا 32 درجه سانتیگراد است. پس بهتر است محل نگهداری این موجودات مجهز به وسایل گرمایشی باشد. عقرب ها از حشرات ریزی مانند جیرجیرک و سوسک ها تغذیه می کنند اما بهتر است هر ماه به آنها غذاهای تقویتی نیز داده شود چرا که با هر بار استخراج زهر عقرب، آنها انرژی زیادی را از دست می دهند. این موجودات مناطق تاریک را دوست دارند که این خود یکی از مزیت ها آنها می باشد چرا که دیگر نیاز نیست شما هزینه زیادی را صرف روشنایی بکنید در ضمن بهتر است غذای انها را نیز در شب بدهید چرا که عقرب ها در شب فعال تر هستند. از آنجا که عقرب ها در مناطق کویری زندگی می کنند نیاز چندانی به آب ندارند ولی بهتر است یک ظرف بسیار کم عمق حاوی مقداری آب درون جعبه های نگهدرای از آنها گذاشته شود. محل نگهداری این جانوران نیز باید حتما سر پوشیده باشید و سوراخ های تنفسی نیز در کوچکترین حد ممکن ایجاد شوند تا آنها نتوانند فرار کنند.




منبع: آسان طب
سیمور ایرانی...
ما را در سایت سیمور ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد وحدت simor بازدید : 216 تاريخ : شنبه 21 بهمن 1396 ساعت: 21:18