مبارزه با گرسنگی با گوشت مصنوعی

ساخت وبلاگ
چند وقت پیش یک پژوهشگر هلندی اعلام کرد که توانسته است به صورت مصنوعی گوشت را در آزمایشگاه تولید کند. اما گوشت مصنوعی چطور می تواند تولید شود؟ آیا چیزی به اسم مولکول گوشت داریم یا فرآیندی هست که بتوان از ترکیب دو یا چند ماده به گوشت رسید!:175:

مبارزه با گرسنگی با گوشت مصنوعی
خب همانطور که می دانید، چیزی به اسم مولکول گوشت وجود ندارد و در حقیقت به نظر می رسد این گوشت مصنوعی آنقدر ها هم مصنوعی نباشد چون کار اصلی را طبیعت انجام خواهد داد، سلول های بنیادی گرفته شده از حیوانات در یک محیط غنی از اسیدهای آمینه، شکر و مواد معدنی که از سرم جنینی حیوانات گرفته شده اند، رشد می کنند و از یک داربست زیستی هم برای تمایز آنها به سلول های عضلانی استفاده می شود و در نهایت ما گوشت مصنوعی به دست می آوریم.
اما مساله به این سادگی ها هم نیست، فعلا محققان توانسته اند این کار را با سلول های بنیادی موش انجام دهند و اصولا تصور تولید گوشت موش چندان خوشایند نیست، چه این گوشت طبیعی باشد و چه مصنوعی! علاوه بر این، گوشت های مصنوعی در محیط آزمایشگاهی نمی توانند زیاد رشد کنند و بزرگترین تکه گوشت به دست آمده از این روش ابعاد ۸ در ۲ در ۰.۴ میلی متر داشته است. مشکل به اینجا ختم نمی شود و مساله تحلیل عضله هم وجود دارد. یعنی این عضلات مصنوعی هم مانند عضلات طبیعی در صورتی که فعال نباشند و ورزش نکنند، تحلیل می روند. بنابراین تولیدکنندگان گوشت به ناچار این تکه های کوچک را مرتبا با الکتروشوک تحریک می کنند تا از بین نروند. بعد از تمام این مصیبت ها، نوبت به سوال اصلی می رسد! طعم چنین گوشتی چگونه خواهد بود؟
هر چند دست اندرکاران پروژه ادعا می کنند که با تغییر دادن در ترکیب محیط کشت گوشت می توانند طعم و کیفیت آن را اصلاح کنند، اما در حال حاضر تنها واکنش سایر صاحب نظران در این مورد یا سکوت بوده و یا عق زدن!
روش معمول تولید گوشت، علاوه بر اینکه با چالش های زیست محیطی همراه است، سلامت انسان را نیز به خطر می اندازد. همه بدنبال برطرف کردن این موانع هستند و تلاش ما در تولید گوشت مصنوعی می تواند کمکی موثر در این مسیر باشد
دانشمندان هلندی در حالی که هنوز با اندازه های میلیمتری این گوشت ها درگیر هستند، به فکر تولید انواع متنوعی از آنها افتاده اند و قصد دارند تا با شبیه سازی چیز مانند عروق خونی در این گوشت های مصنوعی، امکان بزرگتر شدن آن و تولید انواع مناسب برای استیک(کمی سفت و آبدار) را فراهم کنند. همچنین اعلام کرده اند که طرح هایی برای تولید گوشت چرخ شده(که البته از ابتدا به صورتی درهم و شبه چرخ شده رشد خواهد کرد) دارند.
بیل گیتس، موسس شرکت مایکروسافت و ریچارد برانسون، بنیانگذار شرکت ویرجین گالاکتیک با سرمایه گذاری در یک شرکت، بدنبال تولید گوشت مصنوعی در آزمایشگاه هستند که می تواند اقدامی موثر در جهت مقابله با بحران گرسنگی در جهان باشد.
شرکت Memphis Meats توانسته ۱۷ میلیون دلار سرمایه برای تجاری سازی ایده گوشت آزمایشگاهی جمع آوری کند. افرادی مانند بیل گیتس، ریچارد برانسون و شرکت کارگیل(یکی از بزرگترین شرکت های کشاورزی دنیا) از این ایده حمایت می کنند.
در حال حاضر با در نظر گرفتن ۱۷ میلیون دلار، ارزش کل سرمایه جمع آوری شده این شرکت به ۲۲ میلیون دلار می رسد.
ممفیس میت تصمیم دارد از این سرمایه برای توسعه محصولات خود و سرعت دهی به تولید گوشت پاک استفاده کند. همچنین امیدوار است طی دو تا سه سال آتی محصولات گوشت پاک را در سراسر جهان عرضه کند.
ریچارد برانسون در گفتگو با بلومبرگ گفت: از سرمایه گذاری در پروژه تولید گوشت مصنوعی بسیار هیجان زده ام. به اعتقاد من تا ۳۰ سال آتی دیگر نیازی به کشتن حیوانات برای تامین غذای انسان نیست. به عبارت دیگر تمام گوشت های موجود در بازار از نوع پاک یا گیاهی خواهند بود که طعمی مشابه دارند.
کیمبل (Kimbel)، برادر ایلان ماسک، و جک ولش، مدیرعامل سابق جنرال الکتریک، از دیگر سرمایه گذاران برجسته در پروژه تولید گوشت مصنوعی محسوب می شوند.
مبارزه با گرسنگی با گوشت مصنوعی
قطع وابستگی به حیوانات

شاید بد نباشد به مزایای احتمالی چنین طرحی هم نگاه کنیم. نخستین گروهی که با اشتیاق اخبار چنین تحقیقاتی را دنبال می کنند، طرفداران حقوق حیوانات هستند که عقیده دارند با تولید گوشت آزمایشگاهی ما دیگر ناچار نیستیم برای تغذیه خود حیوانات زبان بسته را سلاخی کنیم. علاوه بر آن عده ای عقیده دارند که با تولید گوشت در شرایط بهداشتی و آزمایشگاهی ما مجبور نیستیم انواع گوشت ها و محصولات دامی آلوده به انگل ها(و یا انباشته شده از اقسام داروهای آنتی بیوتیک) را مصرف کنیم و احتمالا محصول سالم تری به دست خواهیم آورد.
با استفاده از این روش، ممفیس میتس قادر به تولید حجم انبوه گوشت پاک (clean meats) بدون نیاز به کشتار حیوانات بوده و درعین حال می تواند به حل مشکل قحطی در جهان کمک کند.
این شرکت در حال حاضر گوشت مرغ، گاو و اردک مصنوعی را با استفاده از سلول های حیوانی تولید کرده است.
دکتر اوما والتی (Uma Valeti) بنیانگذار و مدیرعامل شرکت ممفیس میتس تأکید کرد: مردم جهان علاقه مند خوردن گوشت هستند و این مسأله در فرهنگ و آداب و رسوم مردم بسیاری از کشورها دیده می شود. تقاضا برای گوشت در جهان بشدت در حال افزایش است و قصد داریم امکانی را فراهم کنیم تا مردم بتوانند چیزی که به آن علاقه دارند را بخورند.
والتی افزود: روش معمول تولید گوشت، علاوه بر اینکه با چالش های زیست محیطی همراه است، سلامت انسان را نیز به خطر می اندازد. همه بدنبال برطرف کردن این موانع هستند و تلاش ما(در تولید گوشت مصنوعی) می تواند کمکی موثر در این مسیر باشد.
تولید گوشت مصنوعی نه تنها نیاز به مزارع و میزان کشتار حیوانات را کاهش می دهد، بلکه میزان انتشار گازهای گلخانه ای در این روش، 90 درصد کمتر از روش های سنتی کشاورزی خواهد بود.
منابع: مهر، عصر ایران، سیناپرس
سیمور ایرانی...
ما را در سایت سیمور ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد وحدت simor بازدید : 173 تاريخ : جمعه 6 بهمن 1396 ساعت: 5:05