آشنایی با طلاق توافقی و احکام آن

ساخت وبلاگ
یکی از انواع طلاق، طلاق توافقی است. زن و مرد میتوانند با توافق یکدیگراقدام به طلاق نمایند، لیکن مقصود از طلاق به توافق زوجین این نیست که ارادهيزن و مرد به یک اندازه در طلاق مؤثر بوده و به منزله یک قرارداد بین زوجین تلقیمیشود، چنین امري در فقه امامیه و قانون مدنی قابل قبول نیست، چراکه هر دو،طلاق را حق و اختیار مرد دانستهاند.
طلاق به توافق به این معنا در فقه امامیه و قانون مدنی پذیرفته نشده استبه هر طریق پیشرفت هاي تکنولوژي براي تأمین خانواده، توسعه و رفاهمناطق و افزایش منابع اقتصادي در دسترس براي زنان، از میزان وابستگی آنان بهمردان براي حمایت هاي خود و فرزندانشان کاست و این روند منجر به تجزیهينهاد ازدواج شده است، خواه ناخواه این تغییرات، پتانسیلهایی مداوم براي عوضشدن نقش نهاد ازدواج در جوامع دارند که هنوز کاملاً قابل پیش بینی نیست.
این نظر مبتنی بر یک مفهوم مضیق و محدود از طلاق با تراضی است. اگر مقصود از طلاق به توافق این باشد که ارادهي زن ومرد به یک اندازه در طلاق مؤثر باشد و طلاق یک قرارداد بین زوجین تلقی شود یالااقل صرف توافق ارادههاي خصوصی زن و شوهر مبناي حکم دادگاه بر طلاق باشد
طرح دعوی کیفری نفقه :
ترک انفاق به افراد واجب النفقه به موجب قانون مجازات جرم است و برای آن جرم انگاری شده است و دارای مجازات حبس می باشد و زوجه می تواند با مراجعه به دادسرای محل زندگی مشترک مراجعه نماید و ابتداً شکواییه ای مبنی بر ترک انفاق تنظیم و پس از ابطال تمبر به دایره ارجاع دادسرا و پس از انجام تحقیقات در کلانتری حکم به مجازات زوج داده می شود.
مهريه از جمله حقوقي است که شارع حکيم در عقد نکاح ، برای زن قرار داده است. همان گونه که قرآن کريم فرموده است ، مهريه عطيهای است که مرد در آغاز زندگي به زن ميدهد تا دلبستگي و محبت خود را به وی نشان دهد. در عين حال، شارع مقدس، برای مهريه و پرداخت آن، شرايطي را معين کرده است تا در عين اين که ماهيت هديه بودن آن حفظ ميشود، در نحوه تعيين، استقرار و پرداخت آن، نظمي عقلانی ایجاد گردد.
سیمور ایرانی...
ما را در سایت سیمور ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد وحدت simor بازدید : 133 تاريخ : سه شنبه 3 بهمن 1396 ساعت: 19:40